ICT Keurmerk

ICT Keurmerk Bekijk groter

ICT Keurmerk

€ 73,55

De Buurtnerds zijn Keurmeesters van het ICTKeurmerk. Dit keurmerk is onlangs opgezet door brancheorganisatie ICTWaarborg om particulieren die slachtoffer worden van fraude bij internetbankieren een wapen in handen te geven als banken dan moeilijk doen over schadevergoeding.

De Buurtnerds zijn Keurmeesters van het ICTKeurmerk. Dit keurmerk is onlangs opgezet door brancheorganisatie ICTWaarborg om particulieren die slachtoffer worden van fraude bij internetbankieren een wapen in handen te geven als banken dan moeilijk doen over schadevergoeding. "De ervaring is dat banken in eerste instantie proberen uit te komen onder een schadevergoeding door de schuldvraag bij het slachtoffer te leggen", "Is dat wel zorgvuldig omgegaan met zijn inloggegevens? Was de computerapparatuur wel goed beveiligd? Mensen voelen zich dan vaak in de hoek gedrongen, maar met het ICTKeurmerk kunnen ze zich daar voortaan goed tegen verweren."

Wat als ze geld van mijn rekening halen?

Waarom uw ICT-apparatuur  laten keuren?

 • U voldoet aan de eisen die banken stellen
 • Voorkom problemen door internetonveiligheid Veiligheidskeuring voor al uw ICT-apparatuur
 • Bescherm uw persoonlijke gegevens

Voorkom risico’s.

UW ICT-APPARATUUR  MAXIMAAL BEVEILIGD

Internetonveiligheid neemt toe. Internetcriminelen worden steeds inventiever. U, als bezitter van diverse ICT-apparaten, zult u hiertegen moeten weren, anders gaat er vroeg of laat iets mis. Dan bent u de dupe van bijvoorbeeld fraude bij het internetbankieren of slachtoffer van identiteitsfraude.

Banken kunnen u niets meer verwijten

Maar liefst 95% van de consumenten heeft hun computer niet optimaal beveiligd. Het ICTKeurmerk is er speciaal voor de beveiliging van al uw ICT-apparatuur zoals de computer, smartphone en tablet. Het is een veiligheidskeuring die de 8 belangrijkste punten op het gebied van beveiliging en controle checkt en waar nodig update. Net als bij de APK van uw auto. Banken keren schade van fraude bij internetbankieren niet meer uit, als u niet alles heeft gedaan aan de technische beveiliging van uw apparatuur. Het ICTKeurmerk biedt u de zekerheid dat banken u wat dat betreft niets kunnen verwijten.

De 8 punten waarop  gecontroleerd wordt:

 1. De beveiliging en instellingen van de router
 2. De beveiliging en instellingen van de internetverbinding
 3. De algehele beveiliging van de computer,  smartphone en tablet
 4. Het updaten van besturingssystemen
 5. Het controleren en updaten van software
 6. Het verwijderen van illegale software
 7. Het controleren en updaten van de virusscanner
 8. Het controleren en updaten van de firewall

Gecertificeerde Keurmeesters

De Keurmeesters zijn gespecialiseerd in wat zij doen, namelijk het opschonen en beveiligen van ICT-apparatuur. Ze bieden zekerheid, want alle Keurmeesters zijn aangesloten bij ICTWaarborg. Altijd zullen zij deskundig omgaan met uw apparatuur. Zij zijn niet alleen professionals op het gebied van computerbeveiliging, maar ook smartphone en tablets worden meegenomen tijdens het controleren en updaten. Alle keurmeesters krijgen een opleiding die met goed gevolg dient te worden afgelegd. Deze opleiding wordt verzorgd door ICTWaarborg.